Olgu Sunumu

Mesanenin squamöz hücreli kanserinin cilt metastazı: Olgu sunumu

10.5350/BMB20170918050238

  • Huseyin Besiroglu
  • Mustafa Erkoc
  • Suleyman Sahin
  • Gulcin Kamali
  • Alper Otunctemur
  • Emin Ozbek

Gönderim Tarihi: 17.09.2017 Kabul Tarihi: 18.09.2017 Bagcilar Med Bull 2017;2(3):78-81

Giriş:

Mesanenin skuamöz hücreli kanserinin cilt metastazı vakasını raporlamak amaçlanmıştır. Mesane kanserinin deri metastazı literatürde çok az vakada bildirilmiştir.

Olgu sunumu:

Mesanenin skuamöz hücreli kanserinin cilt metastazı çok nadir görülen ve kötü prognozla ilişkili bir klinik antitedir. Kutanöz metastaz sistemik yayılımın ileri safhalarındandır. Elli sekiz yaşındaki hastaya Kasım 2013’te radikal sistoprostatektomi ve pelvik lenf nodu diseksiyonu uygulandı. Patoloji sonucu bize evresi T3N0M0 olan orta dereceli diferansiyasyonlu skuamöz mesane kanseri olduğunu gösterdi. Sonrasında Şubat 2014’te suprapubik alanda yer alan ülsere ve nekrotik görünümlü bir adet 4x3.5 cm büyüklüğünde geniş rejyonel kutanöz lezyon saptandı ve lezyon iki cm güvenilir sınırla çıkartıldı. Patoloji sonucu squamöz hücreli karsinom geldi. Bu vaka mesanenin skuamöz hücreli karsinomunda metastatik hastalıkla ilk olarak cilt metastazı görülmesi açısından çok nadir ve genel olarak kötü prognozlu bir olgudur.

Sonuç:

Mesane kanserinin skuamöz hücreli karsinomunun deri metastazı kötü prognozlu ve nadir görülen klinik antitedir. Klinisyenler bu açıdan uyanık olmalıdır.

Anahtar Kelimeler: mesane kanseri, metastaz, skuamöz hücreli karsinom